CV hazırlama

CV Hazırlama hizmetimiz ile sizi diğer adaylardan ayıracak ve iş başvurularınızın farkedilmesini sağlayacak profesyonel CV’nizi oluşturuyoruz. Hemen ihtiyacınız olan CV’yi hazırlamamız için buradan siparişinizi verebilirsiniz.

Eğer CV’nizi kendiniz hazırlamayı veya düzenlemeyi isterseniz de, sizin için hazırladığımız aşağıdaki CV Hazırlama rehberimizden faydalanabilirsiniz.

CV nedir?

CV’nin açılımı olan “curriculum vitae”, Latincede “hayat çerçevesi” anlamına gelir. Sizin deneyiminlerinizin, becerilerinizin ve eğitiminizin bir özetidir.

CV Hazırlama için Temel Taşlar

İş başvurularınızda sizi diğer adaylardan ayıracak CV’yi oluşturmanın birçok yolu vardır ama sağlam bir temel için dört ana noktaya yoğunlaşın.

  • Dilbilgisi – CV’nizde hiçbir hata olmamalı. Bir yazım denetleyicisi kullanın ve metni gözden geçirmek için ikinci bir kişiden yardım alın. CV’nizin etkisini arttırmak için kullanabildiğiniz kadar çok aktif kelime kullanın. Mümkün olduğu yerlerde, pasif fiilleri ve zamirleri değiştirmek için aktif fiiller kullanın. Örneğin, insiyatif gösteren kişi olarak kendinizi takdim etmek için  “çözümlemek”, “tasarlamak”, “kararını vermek” gibi hedef kelimeleri kullanabilirsiniz.
  • Düzen – bir işvereni etkileme şansınızı arttırmak için en dikkat çekici beceri ve yeteneklerinizi en üste yazın. Aynı kural notları listelemekte de geçerli – en yüksek derecenizi ilk olarak yazın.
  • Sunum – CV’nizin derli toplu olduğundan ve gözü yormadığından emin olun. Listeleri düzenlemek için ana başlıklar kullanılmalıdır. Yazı tipi tercihinizin de sizin sandığınızdan çok daha fazla etkisi olabilir.
  • Tarz – kullanabileceğiniz birçok CV tarzı vardır. Hangi tarzın ihtiyaçlarınızı karşılayacağı konusunda dikkatlice düşünün.

CV ne uzunlukta olmalıdır?

Standart bir CV, bir A4 kağıdının iki tarafından daha fazla olmamalıdır. Bazı akademik CV’ler, deneyimlerinize bağlı olarak daha fazla olabilir.

CV neleri içermelidir?

CV Hazırlama sırasında dikkat edilmesi gereken şeylerin başında, CV’nizin sizi işe almaya karar verecek işverene yardımcı olacak bilgilerle hazırlanmış olması gelir. Standart formatta bir özgeçmiş aşağıdakileri içermelidir :

  • iletişim bilgileri – tam ismi, adresi, cep telefonu numarasını ve e-posta adresini
  • eğitim – en son bitirdiğiniz okul sayfanın en üstünde gelecek şekilde, önceki bütün eğitiminizin listesi ve zaman aralıkları
  • referanslar – önceki işiniz veya deneyimleriniz hakkında olumlu şeyler söyleyebilecek iki kişi
  • beceriler – bir takımda çalışabilmek, insanları yönlendirebilmek / idare edebilmek, müşteri hizmeti becerileri ya da belirli IT (bilgi teknolojisi) becerileri, vb.
  • iş tecrübesi – stajlar, gönüllü görevler ya da önceki işler olabilir. En güncel pozisyon en üstte yer almalı. Burada, tecrübelerinizi doğru kelimelerle kısa ve çarpıcı şekilde açıklamanız çok önemli.
  • ve diğer bütün profesyonel nitelikleriniz

CV’me neleri dahil etmemeliyim?

CV hazırlama sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer  konu da nelerin dahil olmaması gerektiğidir. CV’nize faydası olmayacağı halde gereksiz yere özgeçmişinizi uzatan, dikkati dağıtan cümleler kullanmamalısınız. Ayrıca CV’lerini internet üzerinden yollayacaklar için önemli bir nokta: dolandırıcılar tarafından hedef olmamak için tam ev adresinizi dahil etmeyin.

Bir profil eklemeli miyim?

CV’nizin bu bölümü kişisel beyanlarınız, kariyer özetiniz, kariyer hedefiniz veya sadece bir profil olarak da bilinir.

Kişisel bir profil eklemeniz şart olmasa da, en önemli özelliklerinizi CV’nizin başında kısa ve orijinal cümlelerle özetlemeniz, CV’nizi daha göze çarpıcı hale getirir.

Ön yazınız işe özgü olmalıyken, profiliniz ise başvurduğunuz sektöre hitap etmelidir. CV profilinizi kısa ve canlı tutmanız gerekir – 200 kelimelik bir uzunluk, kişisel profil için mükemmeldir.

İş tecrübelerimi mi, eğitimimi mi önce yazmalıyım?

Eğer yeni mezun olmuşsanız ve ilgili alanda çok iş tecrübeniz yoksa eğitim bilgilerinizle başlamak en iyisi olacaktır.  Eğer önceden çok tecrübeniz varsa tam tersi daha uygun olur.

Bir şablon için CV Örnekleri‘ne bakın.

CV’me hobileri mi de yazmalı mıyım?

CV’nize hobilerinizi dahil etmek bir zorunluluk değildir, ama başvurduğunuz işle ilgili olanlardan bahsedebilirsiniz. Örnek olarak, boş zamanınızda spor koçluğu yapmak ya da yabancı bir dil öğrenmek sizi diğer adaylardan ayırabilir.

Kitap okuma, sinemaya gitme ya da müzik dinleme gibi artık klişeleşmiş örnekler ise yazmaya değer değildir.

CV’mde yalan söylemenin sonuçları nelerdir?

CV’nizde ya da iş başvurunuzda asla yalan söylemeyin. Bu, dürüst olmadığınızı potansiyel bir işverene göstermekle kalmaz, daha ciddi sonuçlara da sebep olabilir. Örneğin, mezuniyet derecenizi 2.2’den 2.1’e değiştirmek dolandırıcılık olarak sayılır.

CV’deki bir boşluğu nasıl açıklarım?

CV’nizdeki bir boşluktan ötürü yanlış anlaşılmamak için işvereninizi her zaman bilgilendirmelisiniz.  Bu bilgiyi ön yazınızda açıklayın.

Ön yazı yazmak zorunda mıyım?

İşvereniniz aksini beyan etmediği sürece, her zaman bir ön yazı yazmalısınız. Bu, size iş başvurunuzu kişiselleştirme imkanı verir. CV’nizdeki belli bir bölüme dikkati çekebilir, bir yetersizliğinizi açıklayabilir ya da çalışma geçmişinizi aydınlatabilirsiniz.

Başarınız için CV’nizi işin uzmanı CV Danışmanı Ekibi’ne emanet edin veya CV’niz yoksa biz sizin için en uygun ve sizi öne çıkaracak CV’yi hazırlayalım.

Hemen sipariş verin: CV Hazırlama Hizmeti